Свет

Израелски напад на избеглички камп: Убијено 90 Палестинаца у Кан Јунису

Мета данашњег израелског напада на Кан Јунис на југу Појаса Газе био је шеф војног крила Хамаса Мохамед Деиф, рекао је неименовани израелски званичник, пренео је Радио израелске војске
Израелски напад на избеглички камп: Убијено 90 Палестинаца у Кан Јунису© AP Photo/Jehad Alshrafi

Око 90 Палестинаца убијено је, а више од 300 је рањено у данашњем израелском нападу на камп у Кан Јунису у којем су смештени расељени, подаци су Министарства здравља у окупираној палестинској енклави.

Мета данашњег израелског напада на Кан Јунис на југу Појаса Газе био је шеф војног крила Хамаса Мохамед Деиф, рекао је неименовани израелски званичник, пренео је Радио израелске војске. Није јасно да ли је Деиф убијен у том нападу иако је неименовани званичник Хамаса изјавио да су све жртве цивили, преноси АП.

Такође, канал "Ал Арабија" је претходно објавио да је командант једне од јединица палестинског покрета Хамас, Рафија Салама, убијен у последњем удару Израела на провинцију Кан Јунис на југу Појаса Газе.

Министарство здравља у Појасу Газе још није званично саопштило број погинулих.
"Ал Џазира" је јавила да је у нападу на камп у области Ал-Маваси у Кан Јунису убијено више од 50 људи, а да је на десетине њих рањено.

Израелски ратни авиони испалили су пет пројектила на расељене у близини кружног тока Ал-Нус, наводи "Ал Џазира".

image