Свет

Напад "искандером" у Харковској области: Страдало 120 украјинских војника, уништено 20 возила

Посада је извршила ракетни напад са две оперативно-тактичке ракете на паркинг железничког ешалона 53. механизоване бригаде у селу Буди

Руске снаге су ракетама "искандер-м" извеле ударе у Харковској области на место где су паркирана возила украјинског ешалона.

Уништено је 20 возила, а погинуло је до 120 војника.

Између осталог, уништена су возила "мардер", саопштило је руско Министарство одбране.

"Посада искандер-М извршила је ракетни напад са две оперативно-тактичке ракете на паркинг железничког ешалона 53. механизоване бригаде у селу Буди, Харковска област. Уништено је око 20 комада опреме, укључујући три борбена возила пешадије 'мардер' и до 120 припадника Оружаних снага Украјине", наводи се у саопштењу.

У предграђу Одесе уништено складиште са муницијом

Раније током дана, у предграђу Одесе Чабанки уништено је складиште са муницијом, високим официрима Оружаних снага Украјине и страним плаћеницима, рекао је за РИА Новости координатор руске организације, која делује на територији коју контролише Кијев Сергеј Лебедев.

"Имамо информацију да су се Британци, који су обучавали украјинске диверзанте, преселили према Чабанки... У складишту има много лешева, много рањених, генерала и странаца", рекао је он.

Складиште с муницијом уништено је у предграђу Одесе, у области где су се можда пребацили Британци који обучавају диверзанте, рекли су за "Спутњик" руски илегалци.

image