Свет

Сандерс подржао Бајдена: Он је стар и склон гафовима, али може да победи Трампа

Сандерс (82) је критиковао "корпоративне медије" због њихове "опсесивне фокусираности на јунску председничку дебату (Бајдена и Трампа) и когнитивне способности човека који има можда најтежи и најстреснији посао на свету"
Сандерс подржао Бајдена: Он је стар и склон гафовима, али може да победи Трампаwww.globallookpress.com © © Bonnie Cash - Pool via CNP

Независни сенатор Берни Сандерс подржао је одлуку актуелног председника Сједињених Америчких Држава Џозефа Бајдена да остане кандидат на председничким изборима у новембру ове године.

У тексту објављеном у "Њујорк тајмсу", Сандерс је навео да ће "учинити све што може да Бајден буде поново изабран" и позвао је чланове Демократске странке да престану са "препиркама и ситничарењем" око његове кандидатуре.

"Да, знам. Бајден је стар, склон је гафовима, хода укочено и имао је катастрофалну дебату са Трампом. Али знам и ово: председнички избори нису забавно такмичење. Не почиње и не завршава се све са деведесетоминутном дебатом", навео је он.

Сенатор из америчке савезне државе Вермонт рекао је да верује да је Бајден "најефикаснији председник у модерној историји Америке и да је најјачи ривал који може да победи Трампа".

Сандерс (82) критикује "корпоративне медије" због њихове "опсесивне фокусираности на јунску председничку дебату (Бајдена и Трампа) и когнитивне способности човека који има можда најтежи и најстреснији посао на свету".

Он је такође критиковао демократе који су довели у питање Бајденово ментално стање и запитали да ли је довољно јак да поново победи Трампа, оптужујући их да су постали "удружени стрељачки вод".

Досад је 18 демократских конгресмена и сенатора позвало Бајдена да се повуче из председничке трке.

image