Свет

ДНР Кореја наставља "бомбардовање" Јужне Кореје смећем: Одговор на пропагандну кампању Сеула

Ким Јо Џонг је саопштила да су у недељу ујутро "прљави леци јужнокорејског олоша" поново пронађени у појединим областима Северне Кореје
ДНР Кореја наставља "бомбардовање" Јужне Кореје смећем: Одговор на пропагандну кампању Сеула© Tanjug/Hong Ki-won/Yonhap via AP

Сестра лидера ДНР Кореје Ким Џонг Уна обећала је данас да ће одговорити на "нову јужнокорејску кампању дистрибуције летака" тако што ће наставити да шаље балоне са смећем свом јужном суседу.

Од краја маја, ДНР Кореја је неколико пута лансирала већи број балона са отпадом, опушцима и стајским ђубривом према Јужној Кореји, наводећи да је то одговор Јужној Кореји, која балонима шаље политичке летке, преноси АП. 

Због тога је Јужна Кореја суспендовала споразум о смањењу напетости са ДНР Корејом из 2018. године и наставила са бојевим војним вежбама у пограничним областима.

Како је саопштила Ким Јо Џонг, у недељу ујутро су "прљави леци јужнокорејског олоша" поново пронађени у појединим областима Северне Кореје.

"Упркос поновљеним упозорењима, јужнокорејски олош не прекида ову грубу и прљаву игру. Ми смо покренули контрамере и они ће платити веома високу цену за своју прљаву игру", додала је Ким Јо Џонг.

Разне групе из Јужне Кореје годинама су слале ДНР Кореји балоне са политичким лецима, стиковима са јужнокорејским поп песмама, серијама и америчким доларима.

image