Свет

Осам конгресмена сматра Бајдена кривим за покушај атентата на Трампа

Тужилац из округа Батлер у Пенсилванији требало би одмах да поднесе оптужницу против Бајдена за подстицање на убиство, написао је конгресмен Мајк Колинс на Иксу
Осам конгресмена сматра Бајдена кривим за покушај атентата на Трампа© Tanjug/AP Photo/Thomas Krych

Осам конгресмена из Републиканске партије изјавили су да актуелни председник САД Џозеф Бајден сноси кривицу за покушај убиства његовог претходника Доналда Трампа.

"Главна порука Бајденове кампање је да је Доналд Трамп ауторитарни фашиста који мора бити заустављен по сваку цену. Ова реторика је директно довела до покушаја убиства Трампа", написао је републикански сенатор из Охаја Џејмс Дејвид Венс.

Члан Представничког дома и Трампов присталица Весли Хант написао је на Иксу да је Бајденова реторика довела до политичког насиља.

"Тужилац из округа Батлер у Пенсилванији требало би одмах да поднесе оптужницу против Бајдена за подстицање на убиство", написао је конгресмен Мајк Колинс на Иксу.

Републиканац Кит Селф написао је на Иксу да сваки Американац треба да буде огорчен, због подстицања актуелног председника на насиље над Трампом.

Конгресмени Лорен Боберт, Марша Блекберн, Ник Лалота и Клаудија Тени такође су оптужили Бајдена. Како је раније пренео "Политико", позивајући се на снимак разговора Џозефа Бајдена, Беле куће и донатора Демократске партије, амерички председник је рекао да је време да се престане са причама о дебатама, треба се фокусирати на Трампа.

image