Свет

Објективност на амерички начин: Како су медији извештавали о покушају убиства Трампа

Амерички медији преносе да је нападач успео да испали до 10 хитаца, од чега је једна особа погинула, а још две су задобиле "критичне ране"
Објективност на амерички начин: Како су медији извештавали о покушају убиства Трампа© Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Атентат на бившег америчког председника Доналда Трампа, сасвим очекујуће,  напунила је све медијске садрђаје свих светских медија.

Америчка тајна служба саопштила је да је осумњичени испалио неколико хитаца у правцу бине на којој је говорио бивши председник.

Како је јавио Си-Ен-Ен, човек који је пуцао у Трампа налазио се на крову зграде ван места митинга, око 130 метара од бине.

Амерички медији преносе и да је нападач успео да испали до 10 хитаца, од чега је једна особа погинула, а још две су повређене.

"Ово је ужасан тренутак за Америку, али могло је бити много горе. Политички анимозитет и реторика пуна мржње расту до високог нивоа што је у америчкој историји пречесто доводило до насиља и покушаја убистава", пише "Волстрит џорнал".

"Вашингтон пост" је оценио да инцидент означава шокантан преокрет у напетом предизборном периоду када су страхови од насиља већ велики.

Пуцњава на Трамповом скупу догодила се мање од два месеца након атентата на словачког премијера Роберта Фица који је био животно угрожен, подсетио је "Политико".

Амерички "Аксиос" је известио да су након инцидента убрзо стигле осуде и републиканске и демократске партије у Сједињеним Америчким Државама, а чланови Конгреса, званичници председничке администрације и бивши шефови држава такође су осудили чин.

Ово су наслови водећих електронских медија у свету

Ен-Би-Си: Звуци пушке чују се на Трамповом митингу

Би-Би-Си: Трамп "добро" након пуцњаве на митингу у Пенсилванији

Еј-Би-Си њуз: Бајден је информисао о инциденту на Трамповом митингу посланике који осуђују насиље

Си-Ен-Ен: Трамп повређен у инциденту на скупу у Пенсилванији

Си-Би-Си њуз: Трамп сигуран након што је хитно изведен са митинга када је пуцано

image