Фотограф "Њујорк тајмса" забележио лет метка испаљеног на Трампа (ФОТО)

Фотограф, који је више од четири деценије сликао председнике САД, рекао је да је догађај почео као "стандардан, типичан скуп"

"Њујорк тајмс" објавио је фотографију на којој се види метак којим је рањен бивши шеф Беле куће и председнички кандидат Доналд Трамп, у тренутку атентата на предизборном скупу у Пенсилванији. Фотограф који се нашао на правом месту у право време је ветеран овог америчког листа Даг Милс.

Фотограф, који је више од четири деценије сликао председнике САД, рекао је да је догађај почео као "стандардан, типичан скуп", а он је с колегама био у тзв. тампон-зони само неколико метара од Трампа.

"Одједном су се чула три или четири гласна праска, али ни на крај памети ми није било да су то заправо пуцњи. Мислио сам да се чује неко возило", присећа се Милс, те додаје да је наставио да фотографише, но да убрзо више није видео некадашње председника јер су га окружили агенти Тајне службе, а на бини су се појавили снајперисти.

Према Милсовим речима, иако је на фотографијама Трамп изгледао пркосно с подигнутом песницом, већ тренутак касније био је у шоку.

Фотограф је изјавио да му се у целој каријери ништа слично није десило – никада није присуствовао страшнијој сцени.