Свет

Израелске снаге поново гађале централне и јужне делове Појаса Газе

Израелци тврде да је мета њиховог удара током викенда, у којима је погинуло више десетине Палестинца, био војни командант Хамаса Мухамед Деиф, за ког се сматра да је био "архитекта" напада те милитантне на југ Израела 7. октобра прошле године
Израелске снаге поново гађале централне и јужне делове Појаса Газе© Tanjug/AP Photo/Tsafrir Abayov

Израелске снаге поново су гађале централне и јужне делове Појаса Газе, након што су прошлог викенда убиле десетине Палестинаца у нападима који су за циљ имали елиминацију лидера Хамаса, а који су спроведени у "безбедним зонама".

Избеглице из Мавасија, насеља на обали Медитерана у ком је током викенда убијено око 90 Палестинаца, кажу да не знају куда да иду, извештава Ројтерс.

"Ти тренуци, док ми се тло тресло под ногама, а прашина и песак су се дизали до неба, и када сам видео раскомадана тела – никада раније нисам видео", рекао је Аја Мохамед (30), продавац на пијаци у Мавасију.

У Мавасију, који се налази западно од Кан Јуниса, налазиле су се хиљаде Палестинаца, који су избегли из других делова Појаса Газе.

Израелци тврде да је мета њиховог удара на то насеље био војни командант Хамаса Мухамед Деиф, за ког се сматра да је био "архитекта" напада те милитантне на југ Израела 7. октобра прошле године.

Према наводима Ројтерса, израелске снаге су наставиле са војним операција у околини Рафе, на самом југу Газе.

Најновије крвопролиће је гурнуло преговоре о примирју у други план, иако су из Хамаса саопштили да се неће повући из њих.

image