Свет

Медији: Сиријски бизнисмен близак председнику Асаду убијен у израелском нападу близу Либана

Претходно су либански медији известили о израелском ваздушном нападу на аутомобил у близини сиријског града Сабура, близу границе са Либаном
Медији: Сиријски бизнисмен близак председнику Асаду убијен у израелском нападу близу Либанаwww.globallookpress.com © Ammar Safarjalani

Истакнути сиријски бизнисмен Бара Катеџји, који је био близак породици председника Башара ел Асада и санкционисан од стране САД, убијен је данас у израелском нападу близу либанско-сиријске границе, рекла су три безбедносна извора Ројтерсу.

Заједно са братом Хусамом, Катерџи је био власник компанија које су се бавиле нафтом, логистиком, транспортом и грађевинарством.

Браћа Катерџи и њихова предузећа су под санкцијама САД, а као један од разлога наводи се и "омогућавање испоруке нафте и финансирање сиријског режима", наводи се на веб-страници америчког Министарства финансија.

Претходно су либански медији известили о израелском ваздушном нападу на аутомобил у близини сиријског града Сабура, близу границе са Либаном.
Наведено је да у нападу има жртава.

Израел изводи скоро свакодневне ваздушне нападе у Сирији и суседном Либану, откако је почео рат у Гази 7. октобра прошле године.

image