Свет

Трамп први пут у јавности после атентата: Завој на уху и подигнута песница

Присталице сада и званичног републиканског кандидата на председничким изборима у Сједињеним Државама скандирале су "САД, САД", "Борба, борба" и "Хоћемо Трампа!"
Трамп први пут у јавности после атентата: Завој на уху и подигнута песница© Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Два дана након што је повређен у атентату, бивши председник САД и кандидат републиканаца на предстојећим председничким изборима Доналд Трамп појавио се на националној конвенцији Републиканске партије у Милвокију, а дочекале су га бурне овације и одушевљење присталица.

Трамп је имао завој на десном уху, где је погођен у суботу на митингу у Пенсилванији, а било је ово његово прво појављивање у јавности након атентата.

Док је Трамп улазио, његове присталице су скандирале "САД, САД", "Борба, борба" и "Хоћемо Трампа!" с подигнутим песницама, алудирајући на његову реакцију када је одвођен са бине након што је на њега пуцано, наводи Би-Би-Си.

Трамп се зауставио и подигао песницу у ваздух, што је урадио и након покушаја убиства.

На конвенцији, где су му подршку пружила његова деца, као и кључни савезници, укључујући и Џејмса Дејвида Венса и председника Републиканског националног комитета Мајкла Вотлија, Трамп се појавио неколико сати након што су га републиканци званично номиновали за кандидата на предстојећим председничким изборима.

Предвиђено је да се Трамп обрати на конвенцији у четвртак, 18. јула.

image