Свет

Венс: Ако Трамп победи, свима ће нам бити боље - разговараће и с Путином

Трампов кандидат за његовог заменика на месту председника САД Џејмс Дејвид Венс потврдио је да ће Трамп бити спреман да разговара са Москвом како би се што пре ставила тачка на руско-украјински сукоб, и САД окренуле главном проблему - Кини
Венс: Ако Трамп победи, свима ће нам бити боље - разговараће и с Путином© Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Уколико Доналд Трамп победи на следећим председничким изборима свима ће бити боље, рекао је републикански кандидат за заменика председника САД Џејмс Дејвид Венс.

Венс није одговорио на питање "РИА Новости" како би Вашингтон требало да сарађује с Москвом, а Доналд Трамп није одговорио на питање ТАСС-а да ли је спреман да преговара с руским лидером Владимиром Путином, у случају победе.

Ипак, Венс је у интервјуу "Фокс њузу" рекао:

"Доналд Трамп је обећао да ће преговарати с Русијом и Украјинцима како би се брзо окончао овај проблем и како би Америка могла да се фокусира на прави проблем, а то је Кина".

То ће, како је објаснио, помоћи и да се избегне ризик ескалације сукоба и нуклеарног рата, преносе "РИА Новости".

Уз то, овај амерички сенатор из државе Охајо запитао се какав то циљ САД имају када издвајају више милијарди долара за помоћ Украјини.

"Шта покушавамо да постигнемо?", упитао је. 

"Русија не би извршила ′инвазију′ на Украјину да је председник био Доналд Трамп. Сви се слажу са овим. Чак се и многе моје колеге демократе приватно слажу с тим", закључио је Венс.

image