Венс позвао на истрагу о покушају убиства на Трампа

Зашто је нападач био 140 метара од председника Сједињених Америчких Држава - пита се потенцијални потпредседник могућег будућег лидера Америке

Сенатор из Охаја Џеј Ди Венс позвао је на истрагу о покушају убиства бившег председника и републиканског председничког кандидата Доналда Трампа.

"Морамо да разумемо шта се догодило, јер је очигледно да су направљене грешке. Дотрчала је Тајна служба и одмах су га (Трампа) заштитили, али мене брине зашто је нападач био 140 метара од председника Сједињених Америчких Држава", рекао је Венс за "Фокс њуз".

Додао је да је у тренутку атентата боравио са својом децом у Пенсилванији и да је био шокиран када је чуо вест.

"Уплашио сам се јер нисам знао да ли је председник Трамп убијен, страшно, страшно, страшно. Хвала Богу да је добро", казао је Венс, преноси Си-Ен-Ен.

На митингу у Батлеру у америчкој држави Пенсилванији у суботу увече Трамп је рањен у десно ухо, један његов присталица је убијен, а двојица су рањена. Агенти Тајне службе убили су атентатора двадесетогодишњег Томаса Метјуа Крукса.

На републиканској конвенцији у Милвокију у америчкој држави Висконсин објављено је да ће кандидат за потпредседника републиканског председничког кандидата Доналда Трампа бити Џеј Ди Венс.