Свет

"Волстрит џорнал" открива: Колико ће Маск издвојити за подршку Трамповој председничкој кампањи

Амерички милијардер планира да издвоји око 45 милиона долара месечно новом суперполитичком акционом комитету који подржава председничку кампању бившег председника Доналда Трампа
"Волстрит џорнал" открива: Колико ће Маск издвојити за подршку Трамповој председничкој кампањи© Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue

Амерички милијардер и власник друштвене мреже Икс Илон Маск планира да издвоји 45 милиона долара месечно новом политичком комитету за подршку предизборној кампањи бившег председника САД Доналда Трампа, пише "Волстрит џорнал", позивајући се на изворе.

Како се наводи, Комитет за лобирање под називом Америка ПАК, формиран је у јуну и фокусиран је на регистрацију бирача.

Осим тога, додаје се да ће његов рад у државама укључивати позивање људи да гласају превремено и путем поште.

"Други спонзори комитета биће компанија 'Палантир технолоџис', ​​као и бивша америчка амбасадорка у Канади Кели Крафт и њен супруг Џо Крафт, који је извршни директор компаније за експлоатацију угља 'Алијанс рисирс партнерс'", наводи "Волстрит џорнал".

Претходно је "Блумберг" објавио да је Маск донирао предизборну кампању Доналда Трампа.

Према њиховим изворима, он је донирао већу своту новца политичкој групацији која ради на избору Доналда Трампа. Не саопштава се о ком износу је реч, али се наводи да је значајан и да је дат групи под називом Америка ПАK.

image