Свет

Украјински амбасадор позван у МСП Индије након изјаве Зеленског

Прошле недеље Зеленски је критиковао Модијев састанак са руским председником Владимиром Путином у његовој викендици, назвавши то "разорним ударцем мировним напорима"
Украјински амбасадор позван у МСП Индије након изјаве Зеленског© Tanjug/AP/Alexander Zemlianichenko

Индијско Министарство спољних послова позвало је украјинског амбасадора у Њу Делхију након изјаве Владимира Зеленског о посети индијског премијера Нарендре Модија Русији, преноси "Економик тајмс".

Након инцидента, Индија је одложила састанак радне групе за културну сарадњу са Украјином.

То јасно указује на незадовољство Њу Делхија украјинском одлуком по питању коментара Зеленског упућених премијеру, наводи лист.

Прошле недеље Зеленски је критиковао Модијев састанак са руским председником Владимиром Путином у његовој викендици, назвавши то "разорним ударцем мировним напорима".

"Обесхрабрујуће је видети лидера највеће светске демократије како у Москви грли најозлоглашенијег криминалца на свету", рекао је.

Прошле недеље Моди је био у дводневној посети Русији. Моди је током разговора с Путином најавио спремност да на сваки могући начин допринесе успостављању мира у Украјини. Он је такође изразио уверење да се мир може постићи само дијалогом.

image