Свет

Нема јасног одговора: Руска каратисткиња чувала Доналда Трампа?

Руководилац регионалне организације "Рјазанске федерације борбе прса у прса и традиционалног каратеа", тренер Евгениј Жирихов, рекао је да "не зна ко је девојка поред Трампа"
Нема јасног одговора: Руска каратисткиња чувала Доналда Трампа?© Anna Moneymaker/Getty Images

На интернету су се појавиле гласине да је бившег америчког председника Доналда Трампа, током атентата, пратила каратисткиња из Рјазања Ирина С, који се преселила у Сједињене Државе. Међутим, у Русији наводе да нико ништа није чуо о њој.

Руководилац регионалне организације "Рјазанске федерације борбе прса у прса и традиционалног каратеа", тренер Евгениј Жирихов, рекао је да не зна ко је девојка поред Трампа.

Наиме, претходно се на телеграм каналу "Типични Рјазањ" појавила објава да је Трампа спасила телохранитељка из Рјазања, која је, како се наводи, мајстор спорта у борби прса у прса и каратеу, чија се породица 2000. године преселила у САД. 

"Не знам ко је то био тамо са Трампом. Не знамо ништа о њој. Пишу да је њен тренер наводно Олга Валентиновна. Питао сам је, али је рекла да не зна за таквог ученика", казао је Жирихов за РТ.

Федерални истражни биро (ФБИ) идентификовао је Томаса Метјуа Крукса (20) као "субјекта умешаног у покушај убиства" бившег председника Доналда Трампа, наводи се у саопштењу које је ФБИ објавио у недељу.

Наведено је и да осумњичени за атентат на Трампа живи у Бетел парку у Пенсилванији, преноси Си-Ен-Ен.

Нападача је ликвидирала Тајна служба, а приликом напада је погинуо је ватрогасац Кори Комператоре којег је упуцао атентатор. 

Нападач је деловао сам и користио је легално купљену пушку коју је купио отац осумњиченог, саопштено је из ФБИ.

"Реч је о полуаутоматској пушки АР- 15. ФБИ није пронашао никакве индиције да је осумњичени имао неке менталне болести. На напад се гледа као на домаћи терористички акт и покушај убиства", поручили су из ФБИ.

image