Атал: Не намеравам да будем следећи премијер Француске

Француски председник Емануел Макрон прихватио је јуче оставку премијера и свих министара

Доскорашњи председник Владе Француске Габриел Атал изјавио је да "не настоји да буде следећи премијер", пренели су француски медији.

"Сматрам да је спектакл којем сведочимо прилично очајан. Слушамо о неким људима, о структурама. Странке су постале важније од Француза. Желео бих да могу да сарађујем и са републиканском десницом и са социјалном и демократском левицом и то ћу чинити слободније јер не настојим да будем следећи премијер", рекао је Атал у интервјуу за телевизију ТФ1.

Он је оценио да Французи очекују деловање које превазилази страначке поделе и најавио је да ће изнети предлог да се разговара са свим политичким организацијама, осим са екстремистима.

"Ова ситуација је привремена. Председник Републике ће ускоро имати избор да именује новог премијера", изјавио је Габриел Атал, преноси дневник Фигаро.

Француски председник Емануел Макрон прихватио је јуче оставку премијера Атала и свих министара, саопштено је из Јелисејске палате.

"Да би се овај период што пре завршио, на републиканским снагама је да заједно раде на изградњи окупљања око пројеката и акција у служби француског народа", наводи се у саопштењу, а преноси "Фигаро".