Свет

Промена ветра: Милионери из Силицијумске долине прелазе на Трампову страну

Иако је Силицијумска долина била традиционално продемократска, све више технолошких милијардера стаје на страну републиканског кандидата
Промена ветра: Милионери из Силицијумске долине прелазе на Трампову странуGetty © Jacek Boczarski/Anadolu via Getty Images

Значајна количина "новца и моћи" из Силицијумске долине се окупља око Доналда Трампа, пише "Аксиос".

Портал сазнаје да су Трампа подржали и милијардери Марк Андерсен и Бен Хоровиц, шефови инвестиционе фирме "Андерсен Хоровиц", након што су одмах по атентату на републиканског кандидата то учинили финансијски "тешкаши" попут Илона Маска и Била Акмана.

Силицијумска долина је традиционално је била продемократска и либерална. Међутим, Хоровиц и Андерсен су оценили да су потези администрације Џозефа Бајдена у областима као што су вештачка интелигенција и криптовалуте ишле на руку великим, а штетиле малим технолошким фирмама.

"За мале технолошке фирме, мислимо да је Доналд Трамп заправо прави избор", рекли су.

Доналд Трамп је у недавном интервјуу за "Блумберг" објаснио да више не намерава да забрани "ТикТок" зато што сматра да је "Фејсбуку" потребна конкуренција, као и да је променио свој тврдокорно негативни став о питању криптовалута зато што САД не смеју да ризикују да нека друга земља, попут Кине преузме америчку доминантну позицију у том домену.

image