Свет

Иран одбацује наводе америчких медија о умешаности у покушај убиства Трампа

Коментар портпарола иранског Министарства је уследио након што је Си-Ен-Ен пренео да су америчке власти последњих недеља добиле обавештајне податке о завери Ирана да убије Доналда Трампа
Иран одбацује наводе америчких медија о умешаности у покушај убиства ТрампаGetty © Lev Radin/Pacific Press/LightRocket

Портпарол иранског Министарства спољних послова Насер Канани одбацио је писање америчких медија о наводној умешаности Ирана у недавни покушају убиства бившег председника САД Доналда Трампа.

"Исламска Република Иран је одлучна да покрене судски поступак против Трампа због његове директне улоге у злочину убиства генерала мученика Касема Сулејманија, команданта Кудс снага Корпуса чувара исламске револуције", рекао је портпарол.

Међутим, како је додао, Иран снажно одбацује било какву умешаност у недавни оружани напад на Трампа или тврдње о намери Ирана за такву акцију, сматрајући да такви наводи имају злонамерне политичке мотиве и циљеве", преноси агенција Тасним.

Његов коментар је уследио након што је Си-Ен-Ен пренео да су америчке власти последњих недеља добиле обавештајне податке о завери Ирана да убије Доналда Трампа, као и да је развој догађаја довео до тога да тајна служба појача обезбеђење бившег председника.  

Си-Ен-Ен је, међутим, навео да је истрага утврдила да ликвидирани атентатор Томас Метју Крукс и сам инцидент нису били повезани са Ираном.

image