Свет

Бајден позитиван на корону: Отказао говор у Лас Вегасу

Председник САД Џозеф Бајден је требало да говори на догађају у Лас Вегасу у среду поподне по локалном времену, а у склопу напора да придобије латиноамеричке гласаче
Бајден позитиван на корону: Отказао говор у Лас ВегасуGetty © Kevin Dietsch

Председник САД Џозеф Бајден је отказао говор на годишњој конференцији Унидос УС-а, јер је био позитиван на ковид, рекла је председница и извршна директорка организације Џенет Мургија.

"Веома ценимо његову жељу да буде овде", објавила је са говорнице на којој се очекивало да ће ускоро говорити.

Она је рекла да Бајден мора да предузме мере предострожности које су му препоручене.
"Очигледно није желео никога да изложи ризику, изјавила је Џенет Мургија.

Бајден је требало да говори на догађају у Лас Вегасу у среду поподне по локалном времену, а у склопу напора да придобије латиноамеричке гласаче.

Бела кућа је саопштила да је председник Џозеф Бајден у среду био позитиван на ковид 19 и да има благе симптоме.

Председников лекар је рекао да је Бајден примио прву дозу лека и да ће бити у самоизолацији у својој кући у Рексобот Бичу у Делаверу, у складу са смерницама америчких центара за контролу и превенцију болести.

"Председник је данас поподне имао симптоме горњих дисајних путева, укључујући цурење из носа и непродуктиван кашаљ, уз општу нелагоду", наводи се у белешци Бајденовог лекара коју је доставила секретар за штампу Беле куће Карин Жан Пјер.

Она је напоменула да је амерички председник више пута вакцинисан. Иначе, он је до сада већ два пута имао ковид 19, преноси Би-Би-Си.

image