Свет

Постигнут договор око председавајућег француске Скупштине: Могао би да буде фактор уједињења

Левица је сагласна да је комуниста Андре Шасен, вођа групације Демократске и републиканске левице добар кандидат за председавајућег Скупштине, пренео је "Фигаро"
Постигнут договор око председавајућег француске Скупштине: Могао би да буде фактор уједињењаGetty © Adrien Fillon/NurPhoto

Пошто нису постигле договор око заједничког кандидата за новог премијера француске владе, четири парламентарне странке левичарског блока успеле су да се у среду увече договоре око заједничког кандидата за председавајућег Националне скупштине Француске.

Левица је сагласна да је комуниста Андре Шасен, вођа групације Демократске и републиканске левице, која обухвата девет посланика Комунистичке партије Француске и неколико чланова странке Ултрамарин, која окупља представнике француских прекоморских територија, добар кандидат за председавајућег Скупштине, преноси "Фигаро".

Иако долази из најмање парламентарне формације левице, Андре Шасен има "профил кандидата око којег је могућ консензус", потврдило је неколико добро упућених извора.

"Шасена сви поштују и он би могао да буде фактор уједињења и изван блока Нови народни фронт (ННФ)", изјавио је за париски дневник неименовани члан Еколошке странке.

image