С Бајденом је све у реду: Заборавио име шефа Пентагона и назвао га "црним човеком" (ВИДЕО)

Након што амерички лидер није могао да се сети Остиновог имена и презимена, поменуо је судију Врховног суда Кетанџи Браун Џексон, којa је такође црне пути

Амерички председник Џозеф Бајден, упркос уверавању да његово здравствено стање не захтева додатне провере, поново је успео да демантује сам себе и да покаже да је реална ситуација сасвим другачија.

После многобројних гафова, овог пута Бајден је отишао корак даље – заборавио је име министра одбране САД Лојда Остина и назвао га "црним човеком".

"Погледајте са каквим се критикама суочавам јер сам поставио за министра одбране тог црног човека. Мислим са критиком због тога кога сам поставио на функцију", казао је Бајден за ТВ канал БЕТ.

Након што амерички лидер није могао да се сети Остиновог имена и презимена, поменуо је судију Врховног суда Кетанџи Браун Џексон, којa је такође црнкиња.

Напомиње се да је још нејасно да ли је Бајден одлучио да место шефа Пентагона заузме Браун, или ју је поменуо приликом навођења високорангираних Афроамериканаца.

Крајем фебруара, Бајденов лекар Кевин О'Конор известио је после годишњег физичког прегледа да је Бајден потпуно "здрав и способан да успешно обавља дужности председника, укључујући дужности шефа државе и врховног команданта".

Међутим, све су већи позиви међу демократама да се номинује други кандидат који би заменио Бајдена након неуспеха његове дебате са Трампом.

Теоретски, странка ће имати такву прилику на конгресу у августу, али ће у пракси бити тешко избацити победничког председника из трке ако не одбије да учествује.

Истовремено, политичар каже да намерава да остане у трци и да иде до краја.

Друга дебата Бајден-Трамп заказана је за 10. септембар.