Свет

За сутра упаљено упозорење за пожаре у Грчкој

Национална метеоролошка служба Грчке (ЕМИ) саопштила је да ће се веома високе температуре, изнад 40 степени Целзијуса, у земљи задржати до недеље
За сутра упаљено упозорење за пожаре у Грчкојwww.globallookpress.com © Marios Lolos/XinHua

Веома висок ризик од пожара, под Категоријом ризика 4, предвиђа се сутра у региону Атике и у областима Пелопонеза и централне Грчке, подаци су Генералног секретаријата цивилне заштите Министарства за климатску кризу.

Надлежне службе апеловале су на грађане да избегавају активности на отвореном које могу изазвати пожар, као што су паљење суве траве и грања или чишћење остатака, коришћење машина које могу изазвати пожар, попут тестера, апарата за заваривање, употреба роштиља на отвореном, бацање упаљених цигарета, преноси "Катимерини".

Министарство цивилне заштите Грчке и у четвртак је издало упозорење на високу опасност од пожара, и то у многим деловима земље, укључујући Атику, Крит, централну Грчку, северни Егеј, Пелопонез и источну Македонију и Тракију.

Национална метеоролошка служба Грчке (ЕМИ) саопштила је да ће се веома високе температуре, изнад 40 степени Целзијуса, у земљи задржати до недеље, након чега се очекује благи пад температуре.

image