Свет

Трамп разговарао са Зеленским: Донећу мир свету и окончати рат

Украјина и Русија ће моћи да преговарају о мировном споразуму који окончава насиље и утире пут ка напретку, оценио је бивши амерички председник
Трамп разговарао са Зеленским: Донећу мир свету и окончати ратwww.globallookpress.com © Annabelle Gordon/Keystone Press Agency

Републикански председнички кандидат Доналд Трамп изјавио је да је имао "веома добар" телефонски разговор са Владимиром Зеленским, понављајући да ће окончати рат у Украјини чак и пре него што ступи на дужност у јануару ако победи на изборима 5. новембра.

У објави на својој друштвеној мрежи "Трут сошл" Трамп је навео да ће као председник "донети мир свету и окончати рат који је коштао много живота".

Осим тога, Трамп је истакао да ће Украјина и Русија моћи да преговарају о мировном споразуму који "окончава насиље и утире пут ка напретку".

Бивши лидер Сједињених Држава је навео да му је Зеленски у телефонском разговору у петак честитао што је постао републикански председнички кандидат, као и да је осудио атентат на њега прошле суботе.

Зеленски је током разговора с Трампом истакао важност очувања двопартијске подршке САД Украјини, преноси "Укринформ".

"Разговарао сам са Доналдом Трампом. Честитао му на републиканској номинацији и осудио стравичан покушај убиства у Пенсилванији. Пожелео сам му снагу и апсолутну сигурност у будућности", написао је Зеленски на Иксу.

Он је истакао витални значај двопартијске и дводомне америчке подршке у заштити слободе и независности Украјине.

Зеленски је такође изразио захвалност САД на помоћи у јачању украјинске способности да се одупре руским нападима.

image