Свет

Срушио се мост због поплава на северозападу Кине, има погинулих; Си позвао да се спасу људи (ВИДЕО)

У петак увече, у округу Жашуи, градски округ Шанлуо, провинција Шанси, услед обилних киша, срушио се део друмског моста на аутопуту, при чему су возила пала у реку

Кинески председник Си Ђинпинг позвао је да се учине сви могући кораци у потрази и спасавању људи након урушавања друмског моста на северозападу Кине, када је погинуло 11 људи, а више од 30 нестало, јавља Централна телевизија Кине.

У петак увече, у округу Жашуи, градски округ Шанлуо, провинција Шанси, услед обилних киша, срушио се део друмског моста на ауто-путу, при чему су возила пала у реку.

"Најважније је уложити све напоре да се људи спасу, да се пронађу и спасу нестале особе и људски губици сведу на најмању могућу меру", казао је Си Ђинпинг.

Кинески председник је такође позвао све регионе да посвете повећану пажњу, појачају инспекције и мониторинг, спроводе одговарајуће мере и отклоне ризике у борби против поплава.

Кинеска централна телевизија раније је јавила да се више од 30 људи и даље води као нестало у провинцији Шанси, а да је 11 мртвих.

Како се наводи, спасиоци су извукли пет возила која су упала у реку, а спасилачке акције су у току.

Према прелиминарним подацима, нестало је око 20 аутомобила и више од 30 људи.

Мост, који се налази у округу Џашуи у граду Шанглу, срушио се након обилних падавина које су изазвале бујичне поплаве, наводе локалне власти, пренела је агенција Синхуа.

image