Свет

"Најновији модни тренд" Трампових присталица - завој на уху (ФОТО)

Многе присталице Доналда Трампа појавиле су се на Републиканској националној конвенцији са завојем на десном уху, од којих су неки били у бојама америчке заставе или носили различите слогане
"Најновији модни тренд" Трампових присталица - завој на уху (ФОТО)Getty © Andrew Harnik/Getty Images

Присталице Доналда Трампа појавиле су се ове недеље на Републиканској националној конвенцији (РНЦ) у Милвокију са завојем на уху у знак солидарности са представничким кандидатом те странке.

Трамп је за длаку избегао смрт на митингу у Батлеру у Пенсилванији прошлог викенда, када му је метак атентатора промашио главу за центиметар и уместо тога окрзнуо ухо. Трамп се на РНЦ, где се уједно први пут обратио јавности након атентата, појавио са завијеним десним ухом.

Завоји које су Трампове присталице носиле варирале су од обичних белих, до оних у бојама америчке заставе, натписима "Трамп 2024", или поруком "борба, борба, борба", што је Трамп ускликнуо с песницом подигнутом у ваздух неколико тренутака након што је упуцан.

"Помажемо председнику Трампу да донесе нову модну изјаву. Солидарни смо са њим због његове ране, и само желимо да зна колико га волимо", рекла је делегат из Аризоне Сузан Елсворт за Ројтерс.

Џо Неглиа, такође из Аризоне, рекао је за Ен-Би-Си њуз да мисли да ће завоји постати "најновији модни тренд" међу Трамповим присталицама, попут црвеног качкета са мотом "Учинимо Америку поново великом".

"Потребан нам је симбол (који поручује) да политичко насиље није прихватљиво у Америци", рекао је делегат из Тексаса Џексон Карпентер за "Вашингтон пост".

Завоји нису били једини забавни аспект РНЦ-а. Чувени кечер Хулк Хоган поцепао је мајицу током говора у којем је истакао своју подршку Трампу.

Четвородневна конвенција кулминирала је обраћањем самог Трампа у ударном термину, када је формално прихватио номинацију странке за председничке изборе у новембру. Трамп је рекао да је након пуцњаве у Батлеру потпуно изменио првобитни говор који је циљао на Бајденову политику, и уместо тога написао говор који је за циљ имао да "уједини нацију".

image