Свет

Трамп: Нико ми уочи говора у Пенсилванији није рекао да постоји проблем

Бивши председник САД је упитао како је неко доспео на тај кров (са кога је нападач пуцао) и зашто није био пријављен, јер су га људи видели на крову
Трамп: Нико ми уочи говора у Пенсилванији није рекао да постоји проблем© Bill Pugliano/Getty Images

Председнички кандидат Републиканске странке и бивши председник САД Доналд Трамп изјавио је да га уочи његовог говора на митингу у Пенсилванији одржаног прошле недеље, када га је нападач ранио у уво, нико није упозорио да постоји неки проблем.

"Нико то није споменуо, нико није рекао да постоји проблем. Могли су рећи хајде да сачекамо 15 минута, 20 минута, 5 минута. Али нико ништа није рекао", рекао је Трамп у интервјуу за "Фокс њуз".

Додао је да мисли да је то била грешка и упитао како је неко доспео на тај кров (са кога је нападач пуцао) и зашто није било реакције будући да су га људи видели на крову.

Наиме, Тајна служба Сједињених Држава признала је да је одбила захтеве да ојача заштиту бившег председника САД Доналда Трампа, пренео је "Њујорк тајмс", позивајући се на изјаву портпарола министарства Ентонија Гуљелмија.

Како се наводи, Тајна служба је одбила захтеве за додатним федералним ресурсима, које је обезбеђење бившег председника Доналда Трампа тражило две године пре покушаја убиства.

Гуљелми је нагласио да се захтеви за појачано обезбеђење нису односили конкретно на догађај у Пенсилванији, где је Трамп рањен.

"Вашингтон пост" је у суботу објавио да су високи званичници америчке Тајне службе више пута, пре атентата, одбијали захтеве Трамповог обезбеђења да се ангажују додатно особље и опрема, преноси Ројтерс.

Како наводи лист, Тајна служба која је одговорна за Трампову заштиту одбила је ове захтеве, понекад наводећи као разлог и недостатак ресурса.

image