Свет

Трамп: Примио сам метак за демократију

Лидер републиканаца критиковао је Демократску партију истакавши да она не почива на демократским принципима будући да желе да уклоне свог председничког кандидата
Трамп: Примио сам метак за демократију© Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Некадашњи шеф Беле куће и републикански кандидат на предстојећим председничким изборима у САД Доналд Трамп одбацио је оптужбе да је опасност за демократију, рекавши да је прошле недеље "примио метак за демократију".

Трамп је ово изјавио на предизборном митингу у Мичигену, једној од колебљивих држава, дакле оних које ће одлучити исход новембарских избора, а где се обратио присталицама први пут након што је прошле седмице на њега извршен атентат.

Бивши шеф Беле куће коментарисао је да у овом тренутку шефови Демократске партије "бесомучно покушавају да пониште резултате својих унутарстраначких избора" како би избацили "поквареног Џоа Бајдена с гласачких листића".

"Као што видите, Демократска странка није партија која се држи демократије. Они су заиста непријатељи демократије", додао је Трамп.

Потом је рекао да управо из њиховог табора стално поручују да је он претња демократији.

"Стално говоре: 'Он је претња демократији...' Ја кажем: 'Шта сам дођавола урадио за демократију? Прошле недеље сам добио метак за демократију'", истакао је Трамп у Мичигену.

Лидер републиканаца наставио је с критикама својих противника рекавши да демократе "немају појма ко је њихов кандидат, а немамо ни ми".

Могућем будућем председнику САД на бини се придружио и сенатор из Охаја Џеј Ди Венс, кога је изабрао за свог кандидата за потпредседника.

"Он се залаже за оне који снажно раде. Биће одличан потпредседник", рекао је Трамп.

Такође, поновио је да се за говорницом у Мичигену појавио само захваљујући божјој помоћи.

"Суочимо се с тим, нешто посебно се догодило прошле седмице. Ту сам само уз божју помоћ, иначе не бих био пред вама", рекао је Трамп.

image