Свет

Трамп: Бајден одлази као најгори председник у историји САД

Републикански кандидат сматра да ће лакше победити Камалу Харис него што би био случај с Бајденом, иако она још није званично номинована
Трамп: Бајден одлази као најгори председник у историји САДGetty © Bill Pugliano/Getty Images

Кандидат републиканаца на предстојећим председничким изборима у САД Доналд Трамп рекао је данас, након повлачења актуелног председника Џозефа Бајдена из кампање, да Бајден "одлази као до сада најгори председник" у историји те земље.

У телефонском разговору за Си-Ен-Ен, неколико минута након што је Бајден саопштио да се повлачи, Трамп је рекао да мисли да ће потпредседницу Камалу Харис лакше победити него што би победио Бајдена, иако још није познато да ли ће она бити кандидат демократа за председника.

Трамп је истакао и да може брзо да "поправити штету" која је нанета земљи током Бајденовог председавања.  

Републикански кандидат, који је недавно за длаку преживео атентат током предизборног скупа у Батлеру, Пенсилванија, рекао је да Бајден "никада није ни био" способан да се кандидује за председника, нити да служи као председник. 

"Покварени Џо Бајден никада није био способан да се кандидује за председника, а сигурно није способан да служи, нити је икада био. До позиције председника је дошао само лажима, лажним вестима, а не напуштајући свој подрум. Сви око њега, укључујући његовог доктора и медије, знали су да он није способан да буде председник", навео је Трамп у објави на својој платформи "Истина" (Truth).

Трамп је рекао да је Бајден као председник лоше урадио што је пустио милионе миграната да уђу у САД, како је навео, потпуно непроверени, од којих су многи дошли из затвора, психијатријских установа, као и рекордан број терориста.

"Много ћемо патити због његовог председавања, али ћемо врло брзо санирати штету коју је направио", навео је Трамп.

Бајден се повукао данас из кампање за реизбор на председничким изборима 5. новембра.

Актуелни председник САД је на платформи Икс поручио да верује да је у најбољем интересу његове странке и државе да се повуче и да се фокусира само на испуњавање своје дужности као председника до краја мандата.

Џеј Ди Венс оптужио Камалу да "лаже" о Бајденовим менталним способностима

Републикански кандидат за потпредседника САД Џеј Ди Венс оптужио је данас америчку потпредседницу Камалу Харис да "лаже" о менталним способностима америчког председника Џозефа Бајдена.

Венс тврди да је Харис лагала готово четири године о Бајденовим менталним способностима, "оптерећујући нацију председником који не може да ради тај посао".

"Џо Бајден је био најгори председник у мом животу и Камала Харис је била ту са њим на сваком кораку. Током последње четири године, она је подржавала Бајденову политику отворених граница", навео је Венс, пренео је Си-Ен-Ен.

Венс је написао на платформи X да су републикански председнички кандидат Доналд Трамп спремни да спасу Америку, ко год буду кандидати демократа.

Пре Бајденове објаве да се повлачи из кампање за реизбор, Венс је тврдио да председник треба да поднесе оставку ако се повуче из трке за изборе 5. новембра.

image