Свет

Медведчук: Сада не треба размишљати о држави, већ о украјинском народу

Колапс украјинске модерне државе је трагедија за милионе људи и данас је потребно размишљати о судбини обичних Украјинаца и њиховој будућности, а не о државности и територијалном интегритету Украјине, навео је Виктор Медведчук
Медведчук: Сада не треба размишљати о држави, већ о украјинском народуGetty © Pierre Crom

Не треба данас размишљати о самој држави Украјини и њеном територијалном интегритету, већ о судбини обичних Украјинаца и њиховој будућности, јер оно што је остало од украјинске државности данас пролази кроз агонију, написао је председник савета покрета "Друга Украјина" Виктор Медведчук у ауторском тексту "Украјински суверенитет и независност су потонули у заборав" за "Известија".

"Украјина Владимира Зеленског је политички и економски банкрот, пропали политички пројекат који се приводи крају", навео је Медведчук.

Нема места ликовању и злонамерним опаскама да су грађани Украјине недостојни своје државе или да нису довољно зрели, оценио је украјински опозициони политичар. "Колапс украјинске модерне државе је трагедија за милионе људи. Зато су такви цинични приговори неправедни и ометају излаз из тренутне ситуације", сматра Медведчук.

Према његовим речима, нису се Украјинци показали недостојни ове државе, већ је држава, изграђена недостојним методама, постала неприкладна за живот.

"Власт није заштитила интерес људи који су их изабрали, и допустиле су крвави државни преврат 2014. године. Власт је, под вођством Петра Порошенка, а потом Владимира Зеленског, предала Украјину агресивном колективном Западу, увукла је у масакр чија је цена велика- стотине хиљада живота, губитак економског потенцијала и губитак земље", напомиње Медведчук.

Према његовим речима, време не може да се врати и потребно је размишљати о судбини обичних људи и њиховој будућности.

image