Свет

Фект чек: Да ли је Камала Харис започела каријеру везом с дупло старијим политичарем

Харисова је, тврди амерички писац Мет Волш, направила политичку каријеру тражећи подршку моћних
Фект чек: Да ли је Камала Харис започела каријеру везом с дупло старијим политичаремGetty © Carlos Avila Gonzalez/The San Francisco Chronicle via Getty Images

Камала Харис је почела да се бави политиком када је ступила у везу са утицајним градоначелником Сан Франциска Вилијем Брауном, а касније је постала потпредседница јер је била Бајдену потребна жена која није белац, написао је аутор бројних америчких бестселера Мет Волш на друштвеној мрежи Икс.

Иначе, Волш на платформи Икс има преко 2,9 милиона пратилаца.

"Сада ће Камала постати демократски кандидат за председника", додао је Волш, јер први који се налази на листи "има деменцију". Харисова је, закључује он,  "направила политичку каријеру тражећи подршку моћних."

Слично тврди још један корисник друштвене платформе Икс, који се представља под именом Џорџ: "Никада немојте заборавити да је Камала Харис, када је имала 29 година, започела аферу са 60-годишњим Вилијем Брауном, који је био градоначелник Сан Франциска и један од најмоћнијих у Калифорнији."

Браун је био први Афроамериканац на месту градоначелника Сан Франциска. 

Први пут је изабран за градоначелника 1995. године. Током Брауновог мандата, економија Сан Франциска је нагло расла. Упамћен је као градоначелник "дотком ере". Његова администрација је укључивала више Американаца азијског порекла, Латиноамериканаца, жена и хомосексуалаца него администрације свих његових претходника.

"Сан Франциско хроникл" назвао је Брауна "најистакнутијим градоначелником Сан Франциска."

Браун је поново изабран и 1999. године, али га је ограничење мандата спречило да се кандидује по трећи пут. Наследио га је његов политички штићеник Гевин Њусом.

Браун је Харисовој, додао је Џорџ, куповао "скупе поклоне, укључујући и скупоцени 'бе-ем-ве', именовао ју је у Калифорнијску комисију за медицинску помоћ за плату од 72.000 долара годишње, као и у Државни одбор за жалбе за осигурање од незапослености, што јој је донело још 97.088 долара годишње".

Градоначелник Браун се касније суочио са истрагом о корупцији ФБИ, због дељења уносних градских уговора и због именовања пријатеља и политичких савезника на градске функције.

Ову вест о вези младе Харисове и времешног градоначелника пренео је и "тим агенције Ројтерс за поверу чињеница".

Постови подељени на друштвеним мрежама, тврди Ројтерс, "приказују демократску потпредседничку кандидаткињу Камалу Харис са бившим градоначелником Сан Франциска Вилијем Брауном, описујући их као 'ожењеног 60-годишњег Вилија Брауна и његову 29-годишњу љубавницу Камалу'".

Уз објашњење тима: "Иако изгледа да је ова фотографија аутентична, Браун је живео раздвојено од супруге више једне од деценије када су он и Харисова излазили средином 1990-их."

Коначно, како закључује Ројтерс, "њихова веза, која је окончана 1995. године, никад није била тајна".

image