Свет

"Дубоке" мисли и мимови о кокосу: Најбламантнији моменти Камале Харис (ВИДЕО)

Са ког је дрвета пала потпредседница САД и зашто је "мање популарна од венеричне болести"
"Дубоке" мисли и мимови о кокосу: Најбламантнији моменти Камале Харис (ВИДЕО)© Photo by Justin Sullivan/Getty Images

Бајден се тетурао, бркао званичнике и државе, губио мисли и смисао, спотицао се о степенице, речи и невидљиве предмете.

Пратећи бламантан суноврат председника САД многи су, међутим, пропустили да примете да је његова заменица и највероватнији кандидат демократа на предстојећим председничким изборима у САД Камала Харис једнако склона "кринџ" испадима, лапсусима и гафовима.

Како је прошле године писао "Њујорк тајмс" (правдајући се да "тако пишу конзервативни медији"), "потпредседница говори оштре, збуњујуће фразе, а њене речи лебде и лете у небо, где обликују пуфнасте структуре које попримају само обрисе значења".

Харисова, наиме, јавности није позната по својим политичким потезима и (не)успесима, већ је пре свега препознатљива по неразумљивим говорима и наступима, попут виралног мима о "кокосовом дрвету".

"Мислите да сте управо испали из кокосовог дрвета? Постојите у контексту!", рекла је Камала Харис прошле године и постала својеврсна ТикТок звезда, будући да су мимови и шале о кокосу и контексту преплавили ту друштвену мрежу.

Познате су и њене "дубоке" мисли из говора који је одржала 2023. године на Хауард Универзитету: "Мислим да је веома важно, као што сте чули од многих невероватних лидера, за нас, у сваком тренутку у времену, а свакако овом, да видимо тренутак у времену у ком постојимо и присутни смо, и да можемо да их контекстуализујемо, да разумемо да постојимо у историји и моменту, будући да се они не односе само на прошлост, већ и на будућност". 

Бројни покушаји да се додвори млађим либералним бирачима плесом, смехом и скечевима такође нису уродили плодом, будући да приче о томе како "много воли жуте аутобусе и венове дијаграме", као и да јој је "омиљени живи репер Тупак" нису наишли на позитивне реакције бирача. 

"Камала Харис је мање популарна од венеричне болести, она је апсолутно ужасан политичар", рекао је пре неколико дана новинар аустралијског "Скај њуза", на шта му је колегиница у програму одговорила да је у праву и да је Камала "заиста кринџ".

Након неуспелих покушаја да убеде јавност и донаторе да је Бајден "оштроуман, здрав и спреман за нови мандат", демократе ће дочекати једнако тежак посао – убеђивање бирача да Камала не пати од, како је описала аустралијска телевизија – "недостатка интелекта".

Међу непобројаним необјашњивим поступцима америчке потпредседнице свакако је и онај када је у Белу кућу довела ТВ лице Џонатана Ван Неса, небинарног фризера, да одговара на питања о својој коси, али и њена прича како је "на колеџу дувала траву и слушала Снуп Дога и Тупака".

Иако је изјава сама по себи "вредна кринџа", још је смешније (уколико, наравно, нисте амерички бирач) имати у виду да ниједан од њих двојице у време када је Харисова студирала није ни избацио први албум.

Међу њеним најбламатнијим изјавама су и она да су у Америци проблем "женске трудноће", будући да "жене у САД затрудне сваки дан", али и занимљив лапсус да се "смањи популација зарад будућих генерација", када је помешала речи загађење и популација.

Спочитава јој се и да је избегавала да ради "озбиљне послове" и издала феминистичке постулате тако што је редовно гостовала на женским ток-шоу емисијама и делила слаткише. Тада је, међутим, штета била далеко мања него када би покушала да изведе нешто налик дипломатској офанзиви.

Тако је, на пример, 2022. године отишла у Пољску где се, како су преносили медији, понела "као риба на сувом", непријатно се смејала, збуњивала и тражила помоћ пољског председника Анџеја Дуду.

На питање о украјинским избеглицама Харисова је застала, а затим изговорила "пријатељ у невољи је прави пријатељ" смејући се неколико секунди. 

Након одлуке Џозефа Бајдена да одустане од председничке трке, многа важна имена блиска Демократској странци, од Хилари Клинтон, преко Гавина Њусома, до Џорџа Сороша, пожурила су да подрже кандидатуру тренутне потпредседнице САД Камале Харис, пренео је "Блумберг".

До избора у САД је остало још само неколико месеци, те демократе када је у питању избор новог председничког кандидата немају много простора за маневрисање. Уколико су заиста осуђени на Харисову, њихова срећа у несрећи је то што им после Бајдена подсмеси и мимови (којих ће несумњиво бити) нимало нису страни.

image