Свет

Трамп Кенедију Млађем нудио место у администрацији у замену за подршку

Према неименованим изворима, разговори су почели неколико сати након атентата на Трампа 13. јула, али нису резултирали договором
Трамп Кенедију Млађем нудио место у администрацији у замену за подршкуwww.globallookpress.com © Lev Radin

Независни кандидат на америчким председничким изборима Роберт Ф. Кенеди Млађи разговарао је са републиканским ривалом Доналдом Трампом о прихватању положаја у другој Трамповој администрацији, у замену за подршку на изборима, пише "Вашингтон пост" позивајући се на неименоване изворе.

Како наводе четири анонимна извора овог листа, Кенедију Млађем је било понуђено да преузме високу функцију у вези са здравственим и медицинским питањима уколико Трамп победи у председничкој трци. 

Према овим изворима, разговори, који су почели неколико сати након атентата на Трампа 13. јула, нису резултирали договором због забринутости у Трамповом окружењу да би обећање функције у замену за политичку подршку изазвало компликације.

Кенеди Млађи је потврдио да је разговарао са Трампом, али није изнео детаље о овим разговорима.      

"Све што ћу вам рећи је да сам спреман да разговарам са било ким, из било које политичке странке, ко жели да разговара о здрављу деце и како да се оконча епидемија хроничних болести", изјавио је Кенеди, и додао да је Трамп био отворенији него Демократски национални комитет, који је, како је додао, прикупио милионе да поремети његову кампању.

Кенеди Млађи је намеравао да учествује у председничкој трци као кандидат Демократске странке, али је у јесен 2023. објавио да ће наступати као независни кандидат.          

image