Трамп Кенедију Млађем нудио место у администрацији у замену за подршку

Према неименованим изворима, разговори су почели неколико сати након атентата на Трампа 13. јула, али нису резултирали договором

Независни кандидат на америчким председничким изборима Роберт Ф. Кенеди Млађи разговарао је са републиканским ривалом Доналдом Трампом о прихватању положаја у другој Трамповој администрацији, у замену за подршку на изборима, пише "Вашингтон пост" позивајући се на неименоване изворе.

Како наводе четири анонимна извора овог листа, Кенедију Млађем је било понуђено да преузме високу функцију у вези са здравственим и медицинским питањима уколико Трамп победи у председничкој трци. 

Према овим изворима, разговори, који су почели неколико сати након атентата на Трампа 13. јула, нису резултирали договором због забринутости у Трамповом окружењу да би обећање функције у замену за политичку подршку изазвало компликације.

Кенеди Млађи је потврдио да је разговарао са Трампом, али није изнео детаље о овим разговорима.      

"Све што ћу вам рећи је да сам спреман да разговарам са било ким, из било које политичке странке, ко жели да разговара о здрављу деце и како да се оконча епидемија хроничних болести", изјавио је Кенеди, и додао да је Трамп био отворенији него Демократски национални комитет, који је, како је додао, прикупио милионе да поремети његову кампању.

Кенеди Млађи је намеравао да учествује у председничкој трци као кандидат Демократске странке, али је у јесен 2023. објавио да ће наступати као независни кандидат.