Свет

Џорџ Клуни подржао кандидатуру Камале Харис "у њеној историјској потрази за авантуром"

Џозеф Бајден је показао шта је право вођство тако што је одлучио да се повуче из трке и да не тражи реизбор за други мандат, оценио је амерички глумац и присталица Демократске странке
Џорџ Клуни подржао кандидатуру Камале Харис "у њеној историјској потрази за авантуром"© Dia Dipasupil/Getty Images

Амерички глумац Џорџ Клуни, који је после катастрофалног наступа америчког председника Џозефа Бајдена на дебати са бившим председником Доналдом Трампом позвао Бајдена да одустане од борбе за реизбор, подржао је његову замену, потпредседницу Камалу Харис.

"Сви смо узбуђени што ћемо учинити све што можемо да подржимо потпредседницу Харис у њеној историјској потрази за авантуром", казао је глумац, а пренео је Си-Ен-Ен.

Према његовим речима, Бајден је показао "шта је право вођство" тако што је одлучио да се повуче из трке и да не тражи реизбор за други мандат.

Подсетимо, амерички глумац и присталица Демократске странке позвао је недавно америчког председника Џозефа Бајдена да одустане од кандидатуре за реизбор.

Клуни је у чланку "Њујорк тајмса" навео да воли Бајдена, али је оценио да би Демократска странка изгубила председничку трку, као и сваку контролу у Конгресу са Бајденом као кандидатом.

"Ово није само моје мишљење. Ово је мишљење сваког сенатора и члана Конгреса и гувернера с којима сам разговарао насамо", истакао је Клуни, пренео је АП.

Раније је "Њујорк пост", позивајући се на изворе, објавио да је Бајден до последњег одолевао позивима колега из странке да прекину предизборну кампању док су они покренули план "пуча у Белој кући" против председника.

Сарадници шефа државе били су спремни да се против Бајдена позову на 25. амандман на Устав САД, проглашавајући га неспособним да настави да обавља своје дужности и приморавајући га да поднесе оставку, а у том случају би председничка функција аутоматски прешла на Харисову.

image