Свет

Жив је: Бајден први пут у јавности од повлачења, најавио говор за сутра

Председник САД Џозеф Бајден је најавио да ће говорити о својим наредним корацима и на који начин ће окончати свој председнички мандат

Председник САД Џозеф Бајден развејао је теорије о сопственој смрти будући да се појавио пред очима јавности први пут откако се повукао из председничке трке и подржао своју потпредседницу Камалу Харис као демократског кандидата.

Бајден је виђен је како се укрцава на авион на аеродрому у Делаверу како би отпутовао у Вашингтон. Накратко је стао да разговара са новинарима, а на питање како се осећа, подигао је палац.

"Осећам се добро", рекао је Бајден новинарима на аеродрому на путу за Вашингтон из Делавера.

Он је раније данас преко свог Твитер налога саопштио да ће се сутра у 20 часова по локалном времену обратити америчком народу, након што је одлучио да се повуче из трке за реизбор.

Додао је да ће говорити о својим наредним корацима и на који начин ће окончати свој председнички мандат, преноси Ројтерс.

Бела кућа је саопштила да ће председник САД данас напустити своју резиденцију у Делаверу, где је боравио у изолацији због инфекције ковидом 19, и да се враћа у Вашингтон, пише Си-Ен-Ен.

За време Бајденове изолације, на друштвеним мрежама појавиле су се и гласине да најстарији амерички председник можда више није жив. 

image