Свет

Вазура одговорио Украјинцима: Шта сте ви урадили поводом НАТО агресије на Србију

Генерални директор Фудбалског клуба Партизан Милош Вазура, издао је саопштење које одговара на дела и изјаве челника украјинског Динама из Кијева
Вазура одговорио Украјинцима: Шта сте ви урадили поводом НАТО агресије на Србију© ATA Images

Тренер украјинске екипе је у најави меча два тима у квалификацијама за Лигу шампиона, замерио црно-белима што су ишли на међународни турнир у Москву.

Шовковски је најавио да се његови изабраници неће руковати са фудбалерима Партизана.

Генерални директор црно-белих Милош Вазура, упутио је саопштење поводом целе ситуације.

"Питамо се само шта смо ми то урадили Украјинцима?! Чему можемо да захвалимо на овако неспортском односу. Наша држава није одустала од признања територијалне целовитости поменуте земље, па нам овакав однос није најјаснији. Морамо и можемо такође узвратити питањем шта је то Украјина учинила поводом НАТО агресије на нашу земљу и шта бисмо ми требали да урадимо и како да им узвратимо. Зашто се уопште неко ставља на пиједестал моралног судије и са њега суди о српким пословима и понашању и држи нам лекције без икаквих аргумената", написао је Вазура.

"Да ли су ту агресију икада осудули или се дистанцирали од злочина почињених над нашим народом?! Зашто се такво просуђивање и пресуђивање шири на спортске терене?! Томе нема места у спортским такмичењима и не говорим само о фудбалу, него генерално. Србија се доследно држи изван свих ратних сукоба и упорно проповеда мир, а домаћину данашњег меча овакве ствари не иду на част", закључио је генерални директор Партизана.

Српски клуб игра против Динамо Кијева у оквиру другог кола квалификација за Лигу шампиона.

Ток сусрета можете пратити овде.

image