Свет

Трамп са Нетанјахуом на Флориди 25. јула

Израелски премијер је затражио састанак са Доналдом Трампом, како би осигурао његову подршку за израелску политику према Гази и Западној обали
Трамп са Нетанјахуом на Флориди 25. јула© Brandon Bell/Getty Images

Бивши амерички председник Доналд Трамп изјавио је да планира да угости израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа на свом имању Мар-а-Лаго, на Флориди 25. јула.

Раније је лист "Политико", позивајући се на изворе, известио да ће Трампов састанак са Нетанјахуом бити одржан ове недеље.

Како се наводи, Нетанјаху је затражио састанак са Трампом, како би осигурао његову подршку за израелску политику према Гази и Западној обали.

Представници Нетанјахуовог и Трамповог тима су протеклих дана разговарали о могућности да се двојица лидера састану уживо, потенцијално на Флориди.

Републиканац је првобитно објавио на својој платформи "Трутх сошл" да се "радује сутрашњем састанку са Бенјамином Нетанјахуом", али је неколико минута касније уредио објаву како би назначио да је њихов састанак заказан за четвртак.

Осим тога, предвиђено је да се израелски премијер састане са америчким председником Џозефом Бајденом и потпредседницом Камалом Харис, као и да говори пред Конгресом САД у среду. 

image