Свет

Бивши обавештајац код Такера Карлсона: Камала Харис ће повести САД у рат с Русијом и Кином

Ко зна шта би све могло да се деси ако би оваква особа дошла на чело Америке, пита се Џек Пособек
Бивши обавештајац код Такера Карлсона: Камала Харис ће повести САД у рат с Русијом и Кином© Tanjug/Kevin Mohatt/Pool via AP

Актуелна потпредседница Сједињених Држава и потенцијални председнички кандидат Демократске партије Камала Харис могла би да доведе земљу у рат с Русијом или Кином ако буде изабрана за шефа државе, сматра амерички конзервативни активиста Џек Пособек.

"Ако такву особу (Камалу Харис) поставите на место председника, она ће дати зелено светло за прокси рат с Русијом и Ираном, вероватно директан рат с Кином, а ко зна шта би још могло да се деси", рекао је Пособек у интервјуу Такеру Карслону.

Бивши обавештајац америчке морнарице је уз то навео да је Харисова нестабилна особа, коју сви везују за читав низ шашавих интервјуа, али и за озбиљне проблеме на граници САД и ситуацију у Украјини.

Камала Харис је присталица борбе Украјине против "руске инвазије", залаже се за победу Кијева, што је и истакла на јунском "мировном самиту" у Швајцарској, где је представљала САД. Тада је поновила да ће Сједињене Државе наставити да пружају непоколебљиву подршку украјинском народу у одбрани од Русије.

Што се пак тиче Кине, њен приступ је строг и налик оном који су досад имали актуелни и бивши шефови Беле куће Џозеф Бајден и Доналд Трамп, дакле фокусиран на сузбијање њеног утицаја у Азији.

На самиту АСЕАН-а у главном граду Индонезије септембра 2023. оптужила је Кину за наметање својих територијалних захтева у спорном Јужном кинеском мору мањим суседима.

image