Свет

Вучић примио амбасадоре Канаде и Швајцарске у опроштајну посету

Председник се амбасадорима захвалио на подршци коју њихове земље пружају Србији на "европском путу"

Председник Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Канаде Џајлса Нормана и изразио задовљство због повећања канадских инвестиција и позвао привреднике те земље да, поред рударства и енергетике, улажу и у друге области.

Вучић је пожелео Норману пуно успеха на новој дужности и захвалио на сарадњи и личном доприносу који је дао развоју односа Србије и Канаде.

"Изразио сам задовљство повећањем прилива канадских инвестиција и позвао привреднике те земље да, поред рударства и енергетике, улажу и у друге области", написао је Вучић на свом Инстаграм налогу.

Председник Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету и амбасадора Швајцарске Конфедерације Урса Шмида, када је изразио наду да ће његов наследник наставити да учествује у привлачењу швајцарских инвестиција на наше тржиште, имајући у виду све повољније услове пословања и улагања.

"Веома добар разговор са амбасадором Урсом Шмидом. Захвалио сам му на томе што је преданим радим допринео унапређењу и јачању свеукупних осноса и сарадње између Србије и Швајцарске", објавио је Вучић на инстаграму.

Каже да су се сагласили да су политички дијалог и економска сарадња две земље у успону.

"А ја сам изразио наду да ће његов наследник наставити да учествује у привлачењу швајцарских инвестиција на наше тржиште, имајући у виду све повољније услове пословања и улагања. Захвалио сам на помоћи коју Швајцарска пружа Србији у успостављању дуалног образовања, као и на подршци те земље европском путу Србије", навео је Вучић.

image