Свет

Бивши саветник Барака Обаме: Трамп је и даље "прилично велики фаворит" на изборима

Акселрод, који је био један од истакнутијих демократских гласова који су позивали Бајдена да обустави своју кампању, рекао је да је одлука америчког председника "тужна", али "неопходна"
Бивши саветник Барака Обаме: Трамп је и даље "прилично велики фаворит" на изборима© Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Стратег демократа и некадашњи саветник бившег америчког председника Барака Обаме Дејвид Акселрод рекао је да верује да је републикански кандидат Доналд Трамп и даље "прилично велики фаворит" на изборима у новембру, иако међу демократама расте узбуђење због кампање потпредседника Хариса.

"Још увек га сматрам прилично значајним фаворитом у овој трци, због изборних изазова", рекао је Акселрод у уторак у свом подкасту "Хакс он Тап".

Домаћини подкаста похвалили су одлуку председника Бајдена да обустави своју кампању. Бајден је у недељу најавио да ће се повући, подржавајући актеулну потпредседницу Камалу Харис, која је на путу да постане кандидат Демократске странке.

Акселрод, који је био један од истакнутијих демократских гласова који су позивали Бајдена да обустави своју кампању, рекао је да је одлука америчког председника "тужна", али "неопходна".

Харисова тврди да се радује номинацији, али демократе попут Акселрода брину да се њено "крунисање" неће добро одиграти.

Када је реч о њеном избору за потпредседника, Акселрод је рекао да би најозбиљнији кандидати били гувернер Пенсилваније Џош Шапиро и сенатор из Аризоне Марк Кели.

image