Свет

Спортисте дочекало непријатно изненађење: Више учесника Олимпијских игара опљачкано (ВИДЕО)

Аргентински и аустралијски спортисти доживели су непријатна искуства пред почетак Олимпијских игара

Више спортиста који ће се надметати на предстојећим Олимпијским играма у Паризу опљачкано је, свега неколико дана пре свечаног отварања те спортске манифестације.

Аустралијски "бе-ем-икс" бициклиста Логан Мартин објавио је да опљачкан након што је непозната особа упала у возило у ком су се налазиле његове ствари.

Мартин (30) је саопштио да су украдене торбе из комбија, а на снимку који је окачио на Инстаграму се види да је стакло на том возилу сломљено. Он је саопштио да лопови нису дирали бицикле.

"Луд почетак путовања", рекао је један од аустралијских спортиста на снимку.

Мартин је рекао да је већина његових ствари била у његовој соби, али је у инциденту изгубио новчаник, ранац и неколико других ствари.

Аустралијски бициклисти су касније пронашли своје кофере и разбацане ствари у парку на другој страни улице.

Међу опљачканим спортистима нашао се и аргентински фудбалер Тијаго Алмадо

"Дан пре прве утакмице непозната лица су упала у нашу базу. Ствари Тијага Алмаде су украдене", рекао је аргентински селектор Хавијер Маскерано.

Селектор се пожалио и на организацију Олимпијских игара. "Свуда нам траже личне карте, а онда се дешава овако нешто: на утакмици са Мароком навијачи су седам пута упали на терен и онда нас гађали петардама", додао је он.

Незадовољни навијачи истрчали су на терен после другог гола Аргентине у продужецима у мечу првог кола са Мароком 24. јула, а аргентинске фудбалере који су славили гол почели су да гађају предметима са трибина.

Два сата након што су екипе напустиле терен сазнало се да утакмица није завршена, већ суспендована, а гол Аргентине поништен.

Као резултат тога, тимови су морали да изађу на терен да би завршили утакмицу за око три минута. Сусрет је завршен резултатом 2:1 у корист Марока. Фудбалски савез Аргентине поднео је жалбу ФИФА.

Утакмицом између Аргентине и Марока отворен је спортски програм Олимпијских игара у Паризу 2024.

image