Свет

Тел Авив упозорио Француску да терористи планирају напад на Израелце током Олимпијаде

Израелски министар спољних послова је захвалио француским званичницима због "мера безбедности без преседана" за заштиту Израелаца на Олимпијади
Тел Авив упозорио Француску да терористи планирају напад на Израелце током ОлимпијадеGetty © Maja Hitij

Израелски министар спољних послова Израел Кац послао је писмо француском колеги Стефану Сежурнеу у којем је упозорио да терористи које подржава Иран, планирају напад на израелску делегацију на Олимпијским играма, пренео је "Тајмс оф Израел".

"Постоје они који настоје да поткопају слављеничку природу овог радосног догађаја. Тренутно имамо процене у вези са потенцијалном претњом коју представљају терористи које подржава Иран и друге терористичке организације које имају за циљ да изврше нападе на чланове израелске делегације и израелске туристе током Олимпијаде", навео је Кац у писму.

Кац је изразио захвалност француским званичницима због "мера безбедности без преседана" за заштиту Израелаца на Олимпијади, као и на томе што је француска влада одбила позиве да се Израелу забрани учешће на играма.

На Олимпијади у Паризу 88 израелских спортиста налази се под даноноћном заштитом француских безбедносних служби, а такође их чувају и званичници израелске обавештајне агенције Шин Бет.

Подсетимо да су спортисти који треба да представљају Израел на Олимпијским играма у Паризу добили бројне претње.

Прве поруке су послате на имејлове 15 спортиста, а потписао их је ентитет који се представио као "Организација за народну одбрану", која, како наводи "Тајмс оф Израел", не постоји.

image