Свет

Трамп о дебати са Харис: "Марксистичка варалица" још није званичан кандидат демократа

Директор за комуникације Трамповог изборног штаба, Стивен Чеунг, рекао је да се, с обзиром на, како је навео, континуирани политички хаос који окружује Џозефа Бајдена и Демократску странку, детаљи изборне дебате не могу финализовати док демократе формално не одлуче о свом кандидату
Трамп о дебати са Харис: "Марксистичка варалица" још није званичан кандидат демократаGetty © Anna Moneymaker

Републикански председнички кандидат Доналд Трамп неће пристати на изборну дебату са потпредседницом САД и најизгледнијим кандидатом демократа Камалом Харис све док је демократе формално не номинују за председничког кандидата, саопштено је из Трамповог изборног штаба, а преноси портал "Хил".

Након што је Харис рекла да је спремна на дебату са бившим председником, директор за комуникације Трамповог изборног штаба, Стивен Чеунг, рекао је да се, с обзиром на, како је навео, континуирани политички хаос који окружује Џозефа Бајдена и Демократску странку, детаљи изборне дебате не могу финализовати док демократе формално не одлуче о свом кандидату.

Чеунг је додао да код многих у Демократској странци постоји снажан осећај да је Камала Харис, како је рекао, "марксистичка варалица која не може да победи Трампа, па се још надају неком бољем".

Он је као доказ за то навео да бивши председник Барак Обама још није подржао Харисову, иако се то ускоро очекује.

Чеунг сматра да би било неприкладно заказивати дебате са Харисовом, јер би демократе врло лако могле да се предомисле у вези ње.

Трамп и Бајден, који се 21. јула повукао из трке за реизбор, договорили су се да имају две дебате, од којих је једна одржана 27. јуна, а друга је требало да буде 10. септембра.

image