Свет

Eвакуисан француско-швајцарски аеродром: Терминал затворен након дојаве о бомби

На сајту аеродрома нешто касније је наведено да се летови постепено обнављају и да се од путника тражи да контактирају своју авио-компанију за информације о реду летења
Eвакуисан француско-швајцарски аеродром: Терминал затворен након дојаве о бомби© Tanjug/AP/Michael Probst

Француско-швајцарски аеродром Базел-Милуз евакуисан је данас и затворен из безбедносних разлога, због претњи бомбом.

"Из безбедносних разлога, терминал је морао да буде евакуисан и тренутно је затворен. Летови су привремено обустављени", наведено је на сајту тог међународног аеродрома који се налази 20 километара југоисточно од француског града Милуза и 3,5 километара северозападно од Базела, у Швајцарској.

На сајту аеродрома нешто касније је наведено да се летови постепено обнављају и да се од путника тражи да контактирају своју авио-компанију за информације о реду летења.

Авио-компанија "Ер Франс" саопштила је претходно за Ројтерс да је лет те компаније за Париз био на чекању на аеродрому код града Базел-Милуз због упозорења на бомбу.

Француска полиција је такође навела да је тај аеродром евакуисан и затворен због упозорења на бомбу.

Подсетимо, француска брза железничка мрежа на мети је вандала који су извели низ координисаних акција које су довеле до великих поремећаја на неким од најпрометнијих железничких линија у земљи уочи церемоније отварања Олимпијских игара у Паризу.

Због подметања пожара на инфраструктури заустављени су брзи возови, а нападом је погођено више од 800.000 путника који су данас и предстојећег викенда планирали путовања.

image