Свет

ФБИ ставио тачку на нагађања: Чиме је Трамп погођен у уво

Оно што је погодило уво бившег америчког председника Доналда Трампа био је метак, цео или фрагментисан, испаљен из пушке преминулог стрелца, саопштио је амерички Федерални истражни биро
ФБИ ставио тачку на нагађања: Чиме је Трамп погођен у уво© Anna Moneymaker/Getty Images

Након изјаве директора ФБИ Кристофера Вреја да "није сигуран да ли је Трамп погођен гелерима, стаклом или метком", ФБИ је ипак на крају потврдио да је бивши амерички председник рањен на митингу од метка или његових фрагмената.

"Оно што је погодило уво бившег америчког председника Доналда Трампа био је метак, цео или фрагментисан, испаљен из пушке преминулог стрелца", наводи се у саопштењу ФБИ, а преноси Асошиејтед прес.

Трамп је претходно и критиковао Вреја због, како је рекао, некомпетентне истраге о инциденту.

"Директор ФБИ Кристофер Вреј рекао је Конгресу да није сигуран да ли сам погођен гелерима, стаклом или метком. Али ФБИ није ни проверио!", написао је Трамп на својој друштвеној мрежи "Трутх сошл".

Према његовим речима, болница је потврдила да је у питању "рана од метка".

"Није изненађење што је некада чувени ФБИ изгубио поверење Америке", додао је Трамп.

Бивши амерички председник је додао и да Вреј "не зна ништа о терористима и другим криминалцима који се у рекордном нивоу сливају у нашу земљу" и да су му једини фокус акције попут рација у Мар-а-Лагу, мислећи на сопствену резиденцију претресану у потрази за документима.

Бивши лекар Доналда Трампа у време његовог мандата у Белој кући Рони Џексон данас је такође изјавио да "апсолутно нема доказа" да је републиканског кандидата погодило "било шта друго сем метка."

"Директор Реј није у праву и није примерено да предлаже било шта друго", објавио је он, напоменувши да је током рата у Ираку лечио ране од метака, и да прати Трампов опоравак од када је погођен, пренео је Ројтерс.

image