Свет

Свет згрожен церемонијом отварања ОИ, Маск: Крајње непоштовање према хришћанима (ВИДЕО)

Дан након отварања Олимпијских игара у Паризу које је Француска тако помпезно најављивала, не престају да стижу реакције, махом негативне

Вишесатна церемонија отварања Олимпијских игара у Паризу, најављена тако да ће "померити границе", то је успела и да учини. Медији широм света коментаришу негативно призоре који су синоћ могли да се виде из главног града Француске који као да је отварање такмичења посветио свему, само не спорту.

На страну што је ово прва церемонија која је одржана на отвореном простору и то тако што су спортисти парадирали Сеном, музички и плесачки програм шокирао је многе.

"Церемонија отварања Олимпијских игара у Паризу показала је колапс цивилизације и хришћанске културе у западној Европи – трансвестити су приказали Тајну вечеру", пише грчки портал "Проњуз".

"Знајте да то не говори Француска, већ лева мањина, спремна на сваку провокацију", написала је Марион Марешал, нећака Марин ле Пен, обраћајући се свим хришћанима у свету коју су увређени церемонијом отварања.

Церемонију је коментарисао и амерички милијардер Илон Маск.

"Ово је било крајње непоштовање према хришћанима”, написао је на друштвеној мрежи Икс на објаву призора дрег краљица који је требало да подсети на "Тајну вечеру".

Финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дотком отварање Олимпијских игара је описао као церемонију затварања човечанства.

image