Свет

Турска војска извела ваздушне нападе на север Ирака, уништила 25 циљева ПКК

Уништене су пећине, склоништа, бункери, депои и објекти у којима су, како је процењено, смештени високорангирани чланови ПКК, саопштило је турско министарство одбране
Турска војска извела ваздушне нападе на север Ирака, уништила 25 циљева ПККGetty © Idris Karaoglu/Anadolu via Getty Images

Турско министарство одбране саопштило је данас да је покренуло ваздушне нападе у регионима Гара, Кандил и Асос на северу Ирака, и уништило 25 циљева који припадају Курдистанској радничкој партији (ПКК).

"У циљу неутралисања ПКК/КЦК и других терористичких елемената, осујећивања терористичких напада на наш народ и безбедносне снаге на северу Ирака и обезбеђивања наше граничне безбедности, изведена је ваздушна операција 26. јула 2024. године", наводи се у саопштењу, пренела је Анадолија.

Мете, укључујући пећине, склоништа, бункере, депое и објекте, у којима су, како је процењено, смештени високорангирани чланови ПКК, уништени су, саопштило је Министарство.

У скоро 40-годишњој терористичкој кампањи против Турске, ПКК, коју су Турска, САД и ЕУ ставили на листу терористичких организација, одговорна је за смрт више од 40.000 људи, укључујући жене, децу и бебе, навела је агенција.

image