Свет

Паљење олимпијског пламена и(ли) гашење људске цивилизације: Шта смо видели у Паризу?

Отварање Олимпијских игара претворило се у "фрик шоу". Зашто?
Паљење олимпијског пламена и(ли) гашење људске цивилизације: Шта смо видели у Паризу?© Tanjug/Ludovic Marin/Pool Photo via AP

Олимпијски пламен упаљен је у Паризу, али не пре него што је на Западу заувек догорела чак и успомена на то да се тај део света некада називао цивилизацијом. Јер ако је након приказивања сатанистичких ритуала на "Евросонгу" у Малмеу остало и мало недоумица да овај део света клања Антихристу, од синоћњег отварања Олимпијских игара у Паризу – дилеме више нема.

Како је то најбоље сажео грчки портал "Проњуз": "Церемонија отварања Олимпијских игара у Паризу показала је колапс цивилизације и хришћанске културе у западној Европи."

Тако је Француска, коју су некад називали "најстаријом ћерком цркве", пред очима читавог света извршила "лапот" над својом, већ одавно одбаченом мајком.

Јер, пред очима читавог света, Французи су синоћ показали како виде једну од највећих светских религија – у сцени свечане церемоније отварања која пародира на Да Винчијев приказ Тајне вечере – Исус је представљен као дебела жена, а апостоли као транвестити.

То што је једном од њих, на очиглед целе планете (и што је још горе неколико деце која су била око стола) – "испао" и део оног органа којим као "дрег краљица" не би смео да се "хвали", можда је и била само случајност, али како онда назвати то што су нам Французи показали велики кип златног телета, симбола идолопоклонства, или пак белог коња на коме јаше један од четири јахача апокалипсе – смрт?

Шта рећи за грчког Бога Диониса који је представљен као штрумф?

Није ли то управо онај сатанизам, за који је руски председник Владимир Путин још одавно рекао да је надвладао на Западу промоцијом ЛГБТ и трансродних особа?

Организатори свечаног отварања исмејали су не само историју читавог хришћанства већ и своју сопствену историју – сви посетиоци манифестације могли су на прозорима здања поред Сене видети приказе обезглављене најпознатије француске краљице Марије Антоанете.

Неки од корисника Икса видели су у свему овоме и прикривену претњу, јер је балон, који се на самом крају, са олимпијском ватром уздигао изнад Париза – превише подсећао на "Звезду смрти" – филмско, галактичко супероружје са могућношћу да уништи читаву планету.

Олимпизам је, како бар пише на сајту Олимпијских игара у Паризу, "филозофија живота, која уздиже и комбинује у уравнотежену целину особина тела, воље и ума".

"Комбинујући спорт са културом и образовањем, олимпизам настоји да створи начин живота заснован на радости која се налази у труду, образовној вредности доброг примера и поштовању универзалних основних етичких принципа", наведено је на официјелном порталу најзначајније спортске манифестације на планети.

Али какве су нам то "добре примере" и "основне етичке принципе" они показали?

Сатанизам на отварању Игара, осуђеног силоватеља девојчице као једног учесника, па и председника Емануела Макрона који је с правом извиждан током обраћања…

Није ни чудо онда што је застава олимпијског покрета била наопачке окренута изнад Париза. Преврнула се од блама.

"Запад мисли да националне државе више не постоје. Као резултат тога, поричу да постоји заједничка култура и заједнички морал који је изграђен на њој. Нема заједничког морала – ако сте јуче гледали отварање Олимпијских игара, то сте могли да видите", указао је мађарски председник Виктор Орбан, додајући да земље средње Европе негују заједничке моралне захтеве изграђене на библијској основи.

"Фрик шоу", "ЛГБТ, али не и олимпијска церемонија", "фешта мушкараца у штиклама" – само су неки епитети које је и сама олимпијска публика пришила контроверзној манифестацији.

Церемонију је осудио и бискуп Француске назвавши је "ругањем хришћанима", док је италијански потпредседник владе Матео Салвини поручио "јадно, Французи".  Да се отварање Олимпијских игара у Паризу својим контроверзним стилом и симболиком суштински разликује од отварања Спортских игара БРИКС-а у Казању и показује разлику између цивилизација "новог Запада" и "новог Истока", рекао је потпредседник Владе Србије Александар Вулин.

"Док се ружопрста зора новокултурноисторијског обрасца помаља на истоку, покојна Француска убијена вирусом акултурације синоћ нам је понудила фестивал наказа, симболику Алистера Кроулија, ругање хришћанству и морбидне сатанистичке игроказе. НАТО цивилизацијски модел и псеудокултурна парадигма одумиру у канализацији сопствених орпадних вода", оценио је на својој фејсбук страници бивши министар културе Владан Вукосављевић, напомињући да све путеве према таквој антицивилизацији "треба прекопати и залити кречом заборава и презира".

Новинар Слободан Рељић недавно је у колумни за наш портал оценио како је Путиново одбијање да прихвати истополне бракове "судар са – Антихристом, Лажним месијом. Поједностављено, то су Сатанини ратници који подмећу вирусе да разарају хришћанство изнутра".

Очигледно је да су "Сатанини ратници" све отворенији и директнији у томе.

"Диктатура западних елита заснована на порицању човека, подривање вере и традиционалних вредности, сатанизам је отвореног лица. Исус Христ је рекао: 'По плодовима ћете их препознати' и ови отровни плодови су већ очигледни људима", рекао је раније и сам Путин, а његове речи потврђене су и синоћ – када је и последња западна вредност потонула на дно, ионако већ прљаве Сене.

Након свега тога и не чуди што је италијански новинар и финансијски аналитичар Анђело Ђулијано, јавно затражио од Русије да му да азил, јер како је рекао, не жели да буде "део овог сра*а".

image