Пјонгјанг критиковао Трампа: Размеће се наводно пријатељским односима с Кимом

Признајући Трампов покушај да побољша односе током свог мандата председника САД, севернокорејска новинска агенција је навела да то није донело значајну позитивну промену

Северна Кореја је критиковала бившег председника САД Доналда Трампа због тога што се, како наводи, размеће својим наводно пријатељским односима са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном.

"Без обзира на то која администрација преузме дужност у САД, политичка клима, ускомешана сукобима двеју странака, се не мења и сходно томе, није нас брига за то", навела је КЦНА у тексту, након што је Трамп најавио да ће се односи Вашингтона и Пјонгјанга побољшати ако буде изабран у новембру.

Севернокорејска државна агенција наводи да је Трампов председнички мандат имао значајан утицај на односе САД и Северне Кореје и истакла да личне везе и дипломатију треба посматрати одвојено.

КЦНА је навела да Пјонгјанг нема интереса да разговара са могућом другом Трамповом администрацијом ако је све што нуди "дијалог са злокобним покушајима и дијалог као продужетак конфронтације".

Говорећи на Националној конвенцији републиканаца у Милвокију прошле недеље, Трамп се разметао својим наводно јаким личним везама са Кимом и сугерисао да га севернокорејски лидер вероватно жели назад у Белој кући.

"Мислим да му недостајем", рекао је бивши председник САД.