Свет

Бивши аналитичар ЦИА: Решење сукоба у Украјини је капитулација Кијева

Према његовим речима, Оружане снаге Русије, за разлику од Оружаних снага Украјине, не трпе огромне губитке, а Москва се не суочава са политичким немирима унутар земље
Бивши аналитичар ЦИА: Решење сукоба у Украјини је капитулација Кијева© Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Решење сукоба у Украјини биће предаја Кијева, рекао је некадашњи аналитичар ЦИА Лари Џонсон у интервјуу за јутјуб канал "Дајалог воркс".

"Он (Владимир Зеленски) има две опције: политичко решење сукоба или смрт. Да, он покушава да нађе политичко решење, а то је једноставно: капитулација", приметио је амерички аналитичар.

Према његовим речима, Оружане снаге Русије, за разлику од Оружаних снага Украјине, не трпе огромне губитке, а Москва се не суочава са политичким немирима унутар земље.

Истовремено, Џонсон је приметио да руске трупе настављају да напредују на линији фронта и ослобађају све више територија. "Они уништавају огроман број украјинског војног особља, а такође узимају значајан број заробљеника", закључио је он.

Према подацима Министарства одбране у суботу, укупни губици дневни украјинских трупа дневно износили су 1.910 људи, 14 тенкова и других борбених оклопних возила, 30 артиљеријских оруђа и минобацача, као и 29 јединица специјалних војних возила.

image